Üzletünkben gyakran felmerül az iPhone készülékek vízállósági kérdése. A promóciós fotókon a telefonokat medencébe viszik, kézmosás közben megmossák, esőben beszélgetnek vele, meg amúgy is nézzem már meg, a poszteren is fröccsenő víz van mögötte… Nyilván vízálló!

Az bejegyzést megfelelő végzettségekkel rendelkezve, lassan két évtized mobiltelefon készülék szervizelési tapasztalattal, több tízezer javított készülékkel, és saját személyes tapasztalatokkal írom.

Részlet egy átlagos beszélgetésből minden héten:

– Uram, a bevizsgálásra leadott készüléke beázott, beázás tisztítás szükséges a főpanel zárlatok megszüntetése érdekében, és sajnos az OLED kijelzőt is cserélni kell.
Ez összesen 105 000 Ft javítási költséggel jár, igényt tart rá?

– Na ne hazudjon már, az iPhone vízálló, IP68 szabvánnyal rendelkezik, nem ázhatott be, csak kitalálta az egészet, hogy lehúzzon, biztosan elég egy akkumulátor csere is!
– Tisztel Uram, igaza van, a készüléke megkapta az IP68 minősítést… a gyártás pillanatában, laboratóriumi körülmények között, mely ellenálló képesség nem állandó jellemző, a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet, így a gyártó a folyadék okozta kárra az első perctől kezdve jótállást nem vállal.

Tehát, az 1 éves készülék (függ a használat intenzitásától és a szerencsétől) még egy pergő vizes tisztítást túlélhet, de a kád aljára merítve már könnyen beázhat.
 Ugyan ez a vízálló készülék a későbbiekben a pergő víz hatására is beázhat. Ha ez megtörténik, a gyártó csak szétteszi a kezét és közli, hogy Ön biztosan nem a használati útmutatóban foglaltak szerint használta azt… de őket amúgy sem érdekli ez a probléma, mivel a készülék vásárlásakor elfogadta a technikai adatlapon leírtakat, miszerint a vízállóság az idő előrehaladtával csökkenhet és beázásra nincs jótállás!

Mitől lesz egy készülék vízálló? Hol szivároghat be a víz a készülék belsejébe?

– a fém ház és a kijelző műanyag kerete közötti résen,
– a SIM tartó melletti résen,
– a mozgó gombok melletti réseken,
– és végül a hangszóró / mikrofon rácsokon.

Mi kell ahhoz, hogy bontható kötés esetén két szilárd test között megállítsuk a folyadék áramlását?

Tömítés, legyen az kétoldalú ragasztó, gumigyűrű vagy bármi más.

Miért veszíti el egy készülék a vízállóságát ha nem sérült és nem volt szétszedve?

A kétoldalú ragasztót oldja a hő, a fertőtlenítő kendőből származó alkohol, a zsír a bőrünk felületéről stb.
A gumigyűrű a mechanikai mozgástól sérülhet, idővel kiszárad veszít a rugalmasságából, zsugorodik, deformálódik.

Vegyük végig a fent felsorolt helyeket, és haladjunk a legkevésbé problémás területről a legproblémásabb felé.

Mikrofon vízzáró ragasztás:

A mikrofon rács és a mikrofon közé egy vékony védőhártya van ragasztva, ami megállítja a vizet, de átengedi a hangot. Mivel a készülék belsejében, védett helyen van, nincs kitéve mechanikai mozgásnak, így nagyon ritkán okoz gondot, még 4-5 éves készülékeken is újszerű állapotban van a ragasztás. Hamarabb tömítődik el teljesen a külső rács, vagy megy tönkre a mikrofon mint, hogy a ragasztása elválna.

Hangszóró gumigyűrű és ragasztás:

Ha a víz útját a mikrofonhoz hasonlóan hártyával zárnánk el, hangszóró tompulás és állandó recsegés lépne fel. A gyártó a problémát úgy oldotta meg, hogy a víz ugyan bekerülhet a hangszóró belsejébe, de a hangszóró membrán és egy külső gumigyűrű / ragasztó gyűrű miatt beljebb nem tud jutni. A víz a membránról idővel a szabad levegő felé cseppek és vízpára formájában távozhat. Ezért tapasztalható az, hogy amikor kiemeljük a készüléket a vízből, az egy ideig még tompa, recsegő hangon szól. A hangszóróban maradt víz lefogja a membránt, és nem engedi azt szabadon mozogni. Itt felmerül a kérdés, hogy a víz elpárolgása után mi lesz a bekerült apró szemcsékkel, oldott ásványi anyagokkal? Nyilvánvalóan a membránon maradnak, és idővel lerakódva tompítani fogják a hangszórót.

Gombok és SIM kártya tartó gumigyűrű:

Ez nem egy bonyolult dolog, minden gombra és a SIM kártya tartóra került egy-egy gumigyűrű. Ezek a gumigyűrűk elég jól bírják, de idősebb készülékeknél, vagy fiatal de túlzottan zsíros készülékeknél tapasztaltam, hogy a gumi az állapota miatt már beengedi a folyadékot. Ami inkább gyakran problémát szokott okozni a SIM kártya tartón található gumigyűrű, melyre nem sokan fordítanak figyelmet. Ha kiszedés közben véletlenül megcsavarodik vagy elcsúszik, könnyen oda lehet zárni, ezáltal sérülhet és beázhat a készülék.

A ház és a kijelző közötti kétoldalú ragasztó:

A gyártó a 6S / 6S Plus készüléken alkalmazta először a kijelző ragasztást. Itt még nem vízzáró ragasztóként adták el, csak a nagyobb felület miatt célszerű volt megfogni a kijelző mozgását.
A 7 / 7 Plus volt a gyártó első vízlepergető, IP67 -es minősítéssel (1 méteren 30 percig) rendelkező készüléke, mivel a vékony kijelző ragasztón kívül belekerültek a fent említett megoldások is. Viszont a kijelző ragasztó szélessége a legtöbb helyen nem érte el az 1 mm-t, tehát igen gyenge védelmet biztosított.
A ragasztó csak a XR, XS, XS Max, 2018-as bemutatásánál lett szélesebb melyek így megkapták az IP68-as minősítést (2 méteren 30 percig). Kivéve az XR, ami nyilván marketing okok miatt maradt IP67, hogy a drágább készüléket vásárolják.
Az alkalmazott kétoldalú ragasztó anyagában nyújtható de mégis szilárd. Egészen kb. 1-2 éves koráig (ismét… használati intenzitás függően), amikor a külső behatásoknak köszönhetően azon kívül, hogy a kevésbé széles helyeken simán elenged, bizonyos esetekben szó szerint egy zsíros massza lesz belőle. Ezen a ponton már nyilván nem várható el a ragasztótól, hogy bármiféle folyadékot megállítson, a készülék a pergő víz hatására is könnyen beázhat.
A gyártó a 12-es széria bemutatásakor változtatott a ragasztó anyagán, így az IP68-as minősítést már 6 méteren 30 percig tudja (elvileg). A tapasztalataim szerint tényleg sokkal strapabíróbb, még az eltávolítása is nagyobb gondot okoz, viszont ugyan úgy oldja a hő, a rá kerülő alkohol, a zsírok és minden más szennyeződés. Tovább tart, de végül ez a ragasztó is megadja magát, és a készülék be fog ázni. (A bejegyzés írásakor – 2022. december – a 12-es szériás telefonok már 1,5 – 2 évesek, és átlagosan havi 2-3 beázott 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max kerül be hozzánk javításra.)

Mit tehet a tulajdonos, hogy minél tovább megóvja a készüléke vízállóságát?

– Kerülje a készülék megbontását. Amennyiben egy telefon már szét volt szedve, nem ajánlott a továbbiakban vízállónak tekinteni még akkor sem, ha pótoltak minden vízzáró ragasztót. Nem ismerek egy szervizt sem, amely jótállást vállalna a beázásra. Miért is tennék, ha maga a gyártó sem vállal erre jótállást.
– Kerülje a készülékkel a konyhában, műhelyben a zsiradékokat, olajokat. Ezek az anyagok a kijelző ragasztót remekül oldják és alakítják át kenhető masszává. Letörölve is a résekben maradnak, lassan beszivárognak, és a hangszóró rácsokat is pillanatok alatt eltömítik.
– Kerülje a szappanos csap alatti mosást vagy a vegyszeres / alkoholos törlő használatát. A vegyszerek oldják a ragasztót, kikezdik a gumitömítések integritását. Helyette használjon UV lámpás fertőtlenítőt (pl.: PhoneSoap 3), és a készüléket csak száraz vagy vízzel enyhén nedvesített papírtörlővel törölje át.
– Kerülje a közvetlen napfényt. A napon hagyott készülék 60 fokra is felhevülhet, a meleg oldja a ragasztót így a résbe került szemcsék, zsírok a meleg és a mozgás hatására lassan a ragasztó alá kerülve utat törnek a folyadékok számára.
– Nyilvánvaló, de ne ejtse le a készülékét. Egy repedt üveglappal, hátlappal, deformálódott házzal rendelkező készülék már semmilyen körülmények között nem tekinthető vízállónak.

IP67 ide, IP68 oda, megosztom én hogyan gondolkoznék a Tisztelt Tulajdonos helyében:
A készüléket csak abban az esetben tekinteném vízállónak, vinném medencébe vagy mosnám meg, ha a készülék gyártója a folyadék okozta károkra is jótállást vállal. Ez az Apple iPhone-ok esetében nincs így. A gyártó világosan le is írja ezt a technikai adatlapon, továbbá tájékoztatja a leendő Tulajdonost, hogy ez az ellenállóság képesség az idő előrehaladtával csökkenhet.

Összefoglalva a személyes véleményem szerint egy készüléket semmilyen körülmények között nem tekintenék vízállónak ha:

– a készülék gyártója erre nem vállal jótállást,
– a készülék már volt szétszedve,
– a készülék sérült,
– a készülék elérte az 1 – 1,5 éves kort!

Az alábbiakban megtekinthető az iPhone készülékek technikai adatlapjai, és a beázott készülék esetén a hivatalos szakszerviz által kiajánlott költségtérítéses készülék csere árak. (Az árak a 2023. február 1. állapotot tükrözik.) A pirossal jelölt mondatok a szerző kiegészítései.

A szerző nem vállal semmilyen felelősséget a leírtak pontosságáért, az adatok tájékoztató jellegűek, minden készülék esetén eltérnek a használat intenzitásától és a készülékkel kapcsolatba kerülő anyagoktól függően.
Mindenki maga döntse el, valóban vízálló e a készüléke.

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
338.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP873?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
362.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP874?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
404.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP875?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
450.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP876?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
259.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP851?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
201.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP847?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
338.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP852?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
362.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP848?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
259.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP830?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
201.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP829?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
338.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP831?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
6 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
362.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP832?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízálló,
1 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
151.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP867?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
2 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
201.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP804?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
4 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
338.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP805?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
4 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
362.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP806?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízálló,
1 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
125.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP820?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízlepergető,
1 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
201.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP781?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
2 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
338.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP779?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP68, porálló, cseppálló, vízálló,
2 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
362.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP780?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízlepergető,
nincs adat a mélységről és időről.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
338.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP770?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízlepergető,
1 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
173.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP767?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízlepergető,
1 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
193.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP768?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízlepergető,
1 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
133.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 3. pont:
https://support.apple.com/kb/SP743?locale=hu_HU

Minősítés a gyártó szerint:
IP67, porálló, cseppálló, vízlepergető,
1 méteres mélységben 30 percig.
“Laboratóriumi körülmények között”, a gyártás utáni pillanatban, makulátlanul tiszta, használat és sérülés mentes állapotban.

Ezen jellemzők mértéke állandó a készülék teljes élettartama alatt?

NEM. Az ellenálló képesség a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet… és csökken is! Nincs részletezve meddig állnak fent a megadott adatok, a Tulajdonos maga dönti el vízbe teszi e a készüléket, de….

Folyadék okozta kárra a jótállás érvényes?
NEM. 🤷‍♂️
Beázott készülék esetén a gyártó költségtérítéses készülék cserét ajánl fel, jótállásban nem javítja.

Ára?
174.800 Ft (Forrás: iStyle.hu – Szerviz – Egyéb hiba. 2023. február)

Termék adatlap, apró betűs rész 4. pont:
https://support.apple.com/kb/sp744?locale=hu_HU