iPhone XR
iPhone XR - Bevizsgálás
- Nálunk a bevizsgálás ingyenes!

- Szervizünk szoftveres és hardveres diagnosztikai eszközökkel bevizsgálja a készüléket és ezek alapján állítja ki az árajánlatot.

- Amennyiben nem tart igényt a javításra, nem számolunk fel bevizsgálási díjat.

- Alapelvünk, hogy hosszútávú megoldást kínáljunk ésszerű költségkereten belül, ezért mi őszintén jelezzük ha egy készülék gazdasági totálkáros, vagy esetleg nem tudjuk garantálni a hosszútávú működését.
1 Ft
iPhone XR - Kijelző csere - Utángyártott
Raktáron: 10+ db       Régi ár: 50.000Ft

- A kijelző üvege leejtés következtében törik, reped, az érintő felület bizonyos pontokon nem érzékel. Gyakori a kép hiba, a kijelző lehet foltos, csíkos, szellemképes.

- Jó minőségű utángyártott kijelzőt építünk be, melyre 6 hónap garanciát vállalunk!vállalunk!


- FIGYELEM! iPhone XR esetén az új kijelzőt programozni szükséges! Programozás nélküli új kijelző beépítése a True Tone funkció elvesztését jelenti! (Beállítások - Kijelző és fényerő - True Tone kapcsoló: Automatikus színhőmérséklet állítás). A szervizünk az utángyártott kijelzőt szakszerűen építi be, így megmarad a True Tone kapcsoló!


- Javaslat: Kerülje az olcsó LCD kijelzőket! A filléres igények miatt a magyar nagykereskedések főként ezeket árulják, könnyű velük összefutni. Ezek a kijelzők sokkal nagyobb eséllyel hibásodnak meg, és a véknyabb üvegfelület miatt könnyebben berepednek.
45 000 Ft
iPhone XR - Kijelző csere - Gyári min.
Raktáron: 10+ db       Régi ár: 75.000Ft

- A kijelző üvege leejtés következtében törik, reped, az érintő felület bizonyos pontokon nem érzékel. Gyakori a kép hiba, a kijelző lehet foltos, csíkos, szellemképes.

- A gyári kijelző ragasztása erősebb, képe színhelyesebb, sokkal kisebb arányban hibásodik meg, és ami a legfontosabb, hogy az erősebb üvegfelület miatt nehezebben törik.

- Az ár tartalmazza a vízzáró ragasztó pótlását is.


- FIGYELEM! iPhone XR esetén az új kijelzőt programozni szükséges! Programozás nélküli új kijelző beépítése a True Tone funkció elvesztését jelenti! (Beállítások - Kijelző és fényerő - True Tone kapcsoló: Automatikus színhőmérséklet állítás). A szervizünk a gyári kijelzőt szakszerűen építi be, így megmarad a True Tone kapcsoló!


- Javaslat: Kerülje az olcsó LCD kijelzőket! A filléres igények miatt a magyar nagykereskedések főként ezeket árulják, könnyű velük összefutni. Ezek a kijelzők meg sem közelítik a gyári kijelzők minőségét, színhűségét, vastagságát.
70 000 Ft
iPhone XR - Akkumulátor csere - Utángyártott
- A készülék az újkori állapotához képest sokkal gyorsabban merül, magas töltöttségi szinten (20-40%) kikapcsol, újraindul.

- Szervizünk az elérhető legjobb minőségű a gyárihoz hasonló élettartamú utángyártott akkumulátort építi be, melyre 6 hónap garanciát vállalunk!vállalunk!


- FIGYELEM! iPhone XR esetén az új akkumulátort programozni szükséges! Ez az utángyártott akkumulátorok esetében nem lehetséges! Programozás hiányában az akku állapot figyelő Szerviz feliratot fog mutatni, és a készülék eltüntethetetlen hibaüzenetben jelzi, hogy az akkumulátor nem eredeti!

- Javaslat: Kerülje a rossz minőségű, utángyártott (gyárinak mondott...) akkumulátorokat! A filléres igények miatt a magyar nagykereskedések főként ezeket árulják, könnyű velük összefutni. A kispórolt töltésszabályzó alkatrészek, rossz minőségű cellák könnyen kárt okozhatnak a készülékében. Ha az akkumulátor cserét mégsem a szervizünkben végezteti, mindenképpen tartsa meg az eredeti akkumulátort, anélkül esélytelen a fentebb említett hibaüzenet későbbi eltüntetése!
22 000 Ft
iPhone XR - Akkumulátor csere - Gyári
- A készülék az újkori állapotához képest sokkal gyorsabban merül, magas töltöttségi szinten (20-40%) kikapcsol, újraindul.

- Szervizünk a gyári akkumulátort szakszerűen, felprogramozva építi be, melyre bizonyíték a hibaüzenet hiánya és az akkumulátor állapot jelző működése!


- FIGYELEM! iPhone XR esetén az új akkumulátort programozni szükséges! Programozás hiányában az akku állapot figyelő Szerviz feliratot fog mutatni, és a készülék eltüntethetetlen hibaüzenetben jelzi, hogy az akkumulátor nem eredeti!


- Javaslat: Kerülje a rossz minőségű, utángyártott (gyárinak mondott...) akkumulátorokat! A filléres igények miatt a magyar nagykereskedések főként ezeket árulják, könnyű velük összefutni. A kispórolt töltésszabályzó alkatrészek, rossz minőségű cellák könnyen kárt okozhatnak a készülékében. Ha az akkumulátor cserét mégsem a szervizünkben végezteti, mindenképpen tartsa meg az eredeti akkumulátort, anélkül esélytelen a fentebb említett hibaüzenet későbbi eltüntetése!
30 000 Ft
iPhone XR - Ultrahangos beázás tisztítás
- Beázás esetén a legfontosabb azonnal kikapcsolni a készüléket és szervizhez fordulni még akkor is, ha nincs tapasztalható hibajelenség. Mivel a víz vezeti az elektromos áramot így az a készülékbe jutva zárlatot okozhat.

- A készüléket ne rázza, ne tegye radiátorra, ezzel a még szárazon maradt helyekre is eljuttatja a folyadékot.
- A készüléket szakszerűen szétszedjük, a tisztításra szoruló alkatrészeket ultrahangos mosóban desztillált víz, Branson EC vegyszer és izopropil alkohol felhasználásával tisztítjuk. Előfordul, hogy a tisztítás hiába szünteti meg a zárlatot de a korrózió miatt tönkrement alaplapi alkatrészekkel, forrasztásokkal külön kell foglalkozni.

- Alapelvünk, hogy hosszútávú megoldást kínáljunk észszerű költségkereten belül, ezért mi őszintén jelezzük ha egy készülék gazdasági totálkáros, vagy esetleg nem tudjuk garantálni a hosszútávú működését. A tisztításért csak akkor kell fizetnie ha a készüléket hibátlan, vagy az Ön által elfogadott állapotba tudjuk hozni.
25 000 Ft
iPhone XR - Vízzáró ragasztó pótlás
- A készülék szétszedése esetén a vízzáró réteg minden esetben sérül. A vízzáró réteg pótlása valamilyen szinten segít visszaállítani a készülék csepp és porállóságát.
- Az eredeti minőségű kijelző csere esetén a vízzáró réteget automatikusan pótoljuk, más javítás esetében kérni kell a szolgáltatást.

- A kedvezményes 3.000 Ft -os ár csak egyéb alkatrész csere esetén érvényes! Ha csak Vízzáró ragasztó pótlást kér a szolgáltatás ára 10.000 Ft.

- Az AlmaVilág szerviz a továbbiakban keletkező folyadék okozta károkra semmilyen garanciát nem vállal!

A viták elkerülése miatt tisztázandó, hogy az IP67 szabvány ellenére a vízállóságra a KÉSZÜLÉK GYÁRTÓJA SEM VÁLLAL GARANCIÁT! ("A porállóság, a cseppállóság és a vízlepergetés nem állandó jellemző... A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes." idézve: support.apple.com/kb/SP781?locale=hu_HU )
3 000 Ft
iPhone XR - Beszédhangszóró csere
- Telefonhívás során a beszédhangszóró halk, torzít vagy recseg. A javítás gyári alkatrész felhasználásával történik.

- FIGYELEM! A beszédhangszóró az előlapi szenzor szalagkábelre van forrasztva! Ez a szalagkábel a készülék legsérülékenyebb pontjához tartozik, egy szakszerűtlen beavatkozás a teljes Face ID funkció végleges elvesztésével is járhat! Erre egy szimpla kábel csere nem nyújt megoldást (bővebben lásd "Face ID javítás"). Ezért még egy ilyen egyszerű javításhoz is csak tapasztalt kézbe adja készülékét!
21 000 Ft
iPhone XR - Töltő csatlakozó csere
- A készülék nem tölt, a töltőkábelt nehezen lehet csatlakoztatni vagy csak bizonyos pozícióba feszítve tölt. A hibát a töltőcsatlakozó elhasználódása vagy beázás is okozhatja.

- FIGYELEM! Nagyon fontos, hogy ehhez a javításhoz csak gyári alkatrészt használjunk, mivel ezen a szalagkábelen található még két mikrofon és az antenna, rezgőmotor, hangszóró csatlakozók is. Egy olcsóbb szalagkábel hang hibát, újraindulást, melegedést is eredményezhet! Sajnos minden héten találkozunk ilyen jellegű problémával.
25 000 Ft
iPhone XR - Hátlapi kamera csere
- A hátlapi kamera modul rendkívül összetett, tele mozgó alkatrészekkel, így fizikai behatás esetén nagyon könnyen sérül. Jellemző hibák közé tartozik a nincs kép, remegő kép, foltos kép, fókusz hiba, illetve bár nincsennek egy alkatrészen de "vaku nem működik" hibát is okozhat.

- FIGYELEM! Sajnos az utóbbi időben igen elszálltak az új kamerák beszerzési árai így előszeretettel árulnak bontott kamerákat melyek belső lencséi már beszerzéskor foltosak lehetnek, mechanikájuk használt. Szervizünk ügyel a minőségre, csere esetén csak új gyári alkatrészt építünk be a kamera eredeti színvilága és felbontása megtartása érdekében.
35 000 Ft
iPhone XR - Hátlapi kamera lencse csere
- A kamera védő lencse zafír kristály bevonattal van ellátva, de így is könnyen megrepedhet. Sérülés esetén nagyon fontos, ezt a hibát AZONNAL javíttassa meg, vagy legalább celluxal ragassza le! A por visszafordíthatatlan károkat okozhat a kamera modulban! Tönkreteheti a mechanikát, illetve bekerülhet a belső lencsék közé ahonnan kiszedni már nem lehet, így a legalaposabb tisztítás ellenére is foltosak lesznek a képek!

- Alapelvünk, hogy hosszútávú megoldást kínáljunk ezért mi a lencsét nem csak egy könnyen elengedő kétoldalú ragasztóval rögzítjük.
25 000 Ft
iPhone XR - Előlapi kamera csere
- Az előlapi kamerában nem található mozgó alkatrész így ritkán hibásodik meg, de ha mégis akkor lehet teljesen fekete vagy esetleg homályos, foltos a készített fotó. Mechanikai sérülés, beázás vagy szakszerűtlen beavatkozás okozhat kamera meghibásodást.

- Amennyiben cserére szorul az a Face ID funkció elvesztésével jár, mivel az előlapi kamera a főpanelhez van programozva.

- Ha csak a kamera szalagkábele vagy a csatlakozója sérült, akkor a meglévő kamera javításával a Face ID funkció még menthető lehet. Ebben az esetben kérje a "Face ID hiba javítása" szolgáltatásunkat!

- A javításhoz csak gyári alkatrészt használunk a kamera eredeti színvilága és felbontása megtartása érdekében.
25 000 Ft
iPhone XR - Face ID hiba javítás
- A Face ID a készülék legsérülékenyebb pontja. Két előlapi kamera és három különböző szenzor szükséges a működéséhez. Ha ezekből bármelyik meghibásodik, az a Face ID funkció elvesztését jelenti! Az Apple javítást ellehetetlenítő taktikája miatt ezeket a főpanelhez programozza, így nem lehet egyszerű cserével megoldani a problémát. A tulajdonos csak a modulok javításában gondolkozhat, ami rendkívül nagy szakértelmet, rutint és költséges eszközöket kívánó feladat.


- Autós hasonlattal élve: Ha kiég egy izzó a sok közül, akkor a többi sem világít. Így nem tudni melyik a hibás, egyesével kell az összeset tesztelni. Ha megtalálta a hibás ízzót, újat nem tehet a helyére mert továbbra se működne semmi. Meg kell javítani a hibás izzót.
45 000 Ft
iPhone XR - Hátlapi üveglap csere
- A hátlapi üveglap ütés esetén könnyen betörhet. Amennyibe a keret nem deformálódott úgy lehetőség van csak üveglap cserére. A folyamat rendkívül időigényes, sok türelmet és tapasztalatot igényel. A szilánkosra tört üvegdarabokat egyesével kell leszedni a készülék hátlapjáról.
- Az ár csak az üveglap cseréjére vonatkozik. Ha a készülék kerete is deformálódott, akkor komplett hátlap cserére lesz szükség.

- Minden színt raktáron tartunk.

- FIGYELEM! Hátlapi üvegcserét csak tapasztalt szakszervizben végeztessen! A folyamat egyszerűnek tűnik de valójában nagyon nem az! Nem érdemes tapasztalatlan szervizzel probálkozni. Minden héten kapunk olyan készüléket aminek a hátlapját szakszerűtlenül próbálták meg kicserélni. Megolvasztott kamera modul, szakadt töltőtekercs, szakadt mikrofon szalagkábel. Gazdasági totálkár.
45 000 Ft
iPhone XR - Hátlap csere - Keret és üveglap
- Mivel az iPhone XR kerete alumíniumból készült, így leejtés következtében könnyen sérül, deformálódik, az üveglap betörhet. A színes hátlap hajlamos a kopásra, mivel az alumínium a gyártás során csak felületi kezelésen esik át.
- Az ár komplett hátlap cserére vonatkozik. Egyben cseréjük az alumínium keretet és a hátlapra ragasztott üveget.

- Minden színt raktáron tartunk.

- FIGYELEM! Hátlap cserét csak tapasztalt szakszervizben végeztessen! Hetente kapunk olyan készüléket aminek a hátlapját szakszerűtlenül próbálták meg cserélni. A javításhoz szó szerint minden alkatrészt meg kell mozgatni, amelyek többsége a hátlaphoz van ragasztva. Gyakran találkozunk szakadt szalagkábelekkel, felcserélt csavarokkal.
65 000 Ft
iPhone XR - Hátlap csere - Keret és üveglap - Bontott
- Bontásból származó szép állapotú hátlap cseréjét kérje kollégánktól.
- Apróbb karcok, ütődések lehetnek a hátlapon.
- Az ár komplett hátlap cserére vonatkozik. Egyben cseréjük az alumínium keretet és a hátlapra ragasztott üveget.
40 000 Ft
iPhone XR - Bekapcsoló, hangerő, némító gomb csere
- A gombok valamelyike nem működik attól függetlenül, hogy benyomásra pattan e vagy sem.
- A némító gomb túl érzékeny, érintésre is kapcsol.
- Vaku nem működik.
25 000 Ft
iPhone XR - Csengőhangszóró csere
- Zenehallgatás, csengés közben a csengőhangszóró halk, torzít vagy recseg.

- Csengőhangszóró hibát okozhat még a töltőcsatlakozó és egy főpaneli audio IC hiba is.

- Alapelvünk, hogy hosszútávú megoldást kínáljunk ezért a javítás gyári alkatrész felhasználásával történik.
21 000 Ft
iPhone XR - Mikrofon csere
- A hívott fél nem hall, tompán vagy recsegve hall. A hibát legtöbb esetben leejtés vagy beázás okozza!.

- FIGYELEM! Nagyon fontos, hogy ehhez a javításhoz csak gyári alkatrészt használjunk, mivel ezen a szalagkábelen található még: a töltő csatlakozó, antenna, rezgőmotor és a hangszóró csatlakozók is. Egy olcsóbb szalagkábel töltés hibát, újraindulást, melegedést is eredményezhet! Sajnos minden héten találkozunk ilyen jellegű problémával.
25 000 Ft
iPhone XR - Rezgőmotor csere
- A készülék egyáltalán nem vagy hangosan, furán rezeg. Legtöbb esetben leejtés vagy beázás után hibásodik meg. Fura rezgést okozhat egy rossz minőségű utángyártott töltőcsatlakozó szalagkábel is. A hibát gyári minőségű alkatrész cserével orvosoljuk.

- FIGYELEM! A rezgőmotor (Apple nevén a Taptic Engine) a későbbi szoftveres problémák elkerülése miatt programozásra szorul. Ne cseréltesse olyan szervizben ahol ezt nem tudják garantálni Önnek!
25 000 Ft
iPhone XR - Vezeték nélküli töltőtekercs csere
- A készüléket nem lehet vezeték nélkül tölteni. A töltőtekercs nagyon ritkán hibásodik meg, de ha mégis akkor igen komoly hátlapi sérülés vagy szakszerűtlen beavatkozás szükséges hozzá.

- A hibát gyári minőségű szalagkábel cserével javítjuk.
30 000 Ft
iPhone XR - Wi-Fi / Bluetooth antenna csere
- Gyenge Wi-Fi / Bluetooth jel, a készülék csak a router közelében tartózkodva talál hálózatot. A ritka hibák egyike, általában komoly hátlapi deformáció vagy szakszerűtlen beavatkozás szükséges hozzá.

- A hibát gyári minőségű szalagkábel cserével javítjuk, majd jelszintmérővel teszteljük a készüléket.

- Ez az ár az antenna cserére vonatkozik, kiszürkült Wi-Fi kapcsoló esetén olvassa el a fentebb található "Főpanel javítás - Wi-Fi IC csere" szolgáltatásunkat.
25 000 Ft
iPhone XR - Főpanel javítás
- Főpanel hibát okozhat beázás, leejtés, szakszerűtlen beavatkozás, hibás töltő, hibás kábel.

- A 15.000Ft induló ár, minden készülék egyedi árajánlatot kap!
- Mi minden főpanel javítást helyben végzünk, nem szállítunk idegen vagy külföldi szervizbe, így készüléke és adatai biztos kezekben maradnak!


- FIGYELEM! Főpanel javítást csak tapasztalt szakszervizben végeztessen! A folyamat rendkívül nagy szakértelmet, tapasztalatot és rengeteg specifikus eszközt igényel.


- Audio IC csere hang hiba esetén lehet szükség. Telefonhívásnál nincs hang, vagy csendes környezet ellenére is zúg, recseg. Lassulást és nem bekapcsolható állapotot is tud okozni.

- Csatlakozó csere kizárólag szakszerűtlen beavatkozás vagy beázás esetén válik szükségessé.

- NAND IC azaz a tárhely ic cserére nem bekapcsolható állapotban, vagy pl 4013 / 4014 hibaüzenet esetén van szükség.

- Töltésvezérlő hiba esetén a készülék nagyon gyorsan lemerül, töltőre csatlakoztatva nem tölt, sőt inkább merül, és ha a készülék kikapcsol a töltő már nem képes újra bekapcsolni. Ilyen hibát általában gyenge minőségű utángyártott adatkábelek, töltőfejek okoznak!

- Wi-Fi IC csere szükség lehet gyenge jel, vagy kiszürkült Wi-Fi, Bluetooth kapcsoló esetén. Bizonyos esetekben a zárlatos Wi-Fi IC extrém melegedést és ezáltal merülést is okozhat. Biztos jele az IC hibának ha a Beállítások - Általános - Info menüben a Wi-Fi cím sor üres.
15 000 Ft